Δεβελίκι.
Χαλκιδικής

Αrtist of the month:Kυρίες και Κύριοι Themis Andreadis ..."Είναι πολύ ωραίος!!"

Aυτή την εβδομάδα αποφασίσαμε να σας χαρίσουμε λίγο από τον απολαυστικό Θέμη Ανδρεάδη ,που όσοι απο εσάς έρχεστε στον Διόνυσο έχετε καταλάβει την αδυναμία που έχουμε σε αυτό τον μεγάλο σατυρικό καλλιτέχνη.Όλοι σας έχετε ακούσει σε μας τον "Ωραίο",τον "Ταρζάν",τον "Ανδρα του πολλά βαρύ" ,την"Πεθερά" και άλλα γνωστά τραγούδια του ...απολαύστε λοιπόν λίγο από Θέμη Ανδρεάδη Live στο Ζοοm!




Σας μεταφέρουμε από την ομάδα στο Facebook λίγα λόγια για τον φίλο μας τον Θέμη....

ΘΕΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ


Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει κανείς κάποιον ηλικίας 35 και άνω που έχει ένα στοιχειώδες γούστο και να μην υπήρξε fan του Θέμη Ανδρεάδη. Τραγούδια όπως η «Λούλα», το «Είμαι πολύ ωραίος» και «Η πεθερά» ή ακόμα ακόμα το «Μ’ αυτό περνάνε όλα» ή το «Στον ΟΗΕ» έχουν τυπωθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας, αποτελούν ακούσιο κι αμήχανο μουρμουρητό μας και, εν τέλει, παραπέμπουν σε ό,τι πιο ανέμελο, μελωδικό, περιπαικτικό, σατυρικό και παρεΐστικο των παιδικών μας χρόνων.

Ο Θέμης Ανδρεάδης όμως δεν ήταν μόνον αυτό. Μουσικός ο ίδιος, έγραψε πολλά τραγούδια και μετά την «Αλλαγή» ασχολήθηκε επισταμένως με περισσότερο «σοβαρά» και βιωματικά τραγούδια. Δυστυχώς, πάνω που η γενιά μου ενηλικιώθηκε (και κατάλαβε με τι διαμάντια μεγάλωσε), ο Θέμης Ανδρεάδης αποφάσισε και αποσύρθηκε από τον χώρο του τραγουδιού. Για άλλη μια φορά οι εταιρείες δεν ήθελαν προσωπικότητες και για άλλη μια φορά υπήρξαν προσωπικότητες που αντιστάθηκαν στις εταιρείες … Καλά να πάθουν (οι εταιρείες)!

Ο Θέμης Ανδρεάδης γεννήθηκε την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Διδάχθηκε κλασσική κιθάρα από τον Νότη Μαυρουδή και, μοιραία, εισήχθη στον χώρο του Νέου Κύματος και των μπουάτ, συνεργαζόμενος σ’ αυτές με τις φίρμες της εποχής Καίτη Χωματά και Μιχάλη Βιολάρη. Λίγο αργότερα συνεργάστηκε και με τους Γιώργο Μαρίνο, Σοφία Σπυράτου, Γιάννη Σπανό, Αρλέτα, Τάσο Καρακατσάνη και Δέσποινα Γλέζου. Όλα τούτα στα μέσα της δεκαετίας του 60, τότε που το καζάνι έβραζε παγκοσμίως (και στην Ελλάδα «μαγείρεψε» χούντα).

Κατά τη διάρκεια της χούντας και συγκεκριμένα το 1971 συνεργάστηκε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν να μπει στη δισκογραφία και να ερμηνεύσει το τραγούδι «Όχι δεν πρέπει να συναντηθούμε» (1972) σε στίχους του ποιητή Γιώργου Χρονά, το οποίο, αν και «πετσοκομμένο» (π.χ. στο σημείο που μιλάει για … καπότες) αποτελεί το καλύτερο ίσως τραγούδι του Μαρκόπουλου, ένα τραγούδι που τραγουδήθηκε και από άλλους πολλούς (από τον Νταλάρα έως και την Μελίνα), πλην η ερμηνεία τους όσο καλή κι αν ήταν δεν ξεπέρασαν αυτήν του Ανδρεάδη. Επίσης, τα τραγούδια που έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες, το "Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν" σε μουσική και στίχους του Γ.Μαρκόπουλου και "Του άνδρα του πολλά βαρύ" Γ.Μαρκόπουλου και Ε. Θαλασσινού, τραγούδια που τραγουδήθηκαν σε πρώτη εκτέλεση απο τον Θέμη.Τα επόμενα 2 χρόνια τραγουδάει στην ιστορική μπουάτ «Λήδρα» με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη, τη Μέμη Σπυράτου, τη Δάφνη Ζούνη και τον Σταύρο Πασπαράκη και τη Λιλή Χριστοδούλου. Παράλληλα συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του Γ.Μαρκόπουλου.



Το 1973 είναι σημαδιακό γιατί γνωρίζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, γνωστό και ως ΛοΓο, και σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Γιάννη Κιουρκτσόγλου, και, σχεδόν εν αγνοία τους, ξεκινούν ένα στυλ τραγουδιού που έμελλε να έχει μεγάλη επιτυχία και να καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Στους προσωπικούς του δίσκους που ακολουθούν τη μουσική γράφει είτε ο ίδιος είτε ο ΛοΓο είτε άλλοι νέοι συνθέτες που τα επόμενα χρόνια έμελλε να καθιερωθούν στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού και να τον επηρεάσουν τόσο ώστε σήμερα να γίνεται δύσκολα πιστευτό ότι κάποτε συνεργάστηκαν με τον Ανδρεάδη (αναφέρομαι στους κ.κ. Γιάννη Καραλή, Χρήστο Κυριαζή και, κυρίως, στον κ. Νίκο Καρβέλα!).



ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

1973: ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

1974: ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ

1975: Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

1976: Ο ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

1977: ΘΕΜΙΤΑ ΚΙ ΑΘΕΜΙΤΑ

1978: Ο ΘΕΜΗΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ

1980: ΩΣ ΕΞΗΣ

1982: ΣΑΝ ΞΑΦΝΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ...

1986: ΒΑΛΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ



ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΔΙΣΚΟΥΣ

1972: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ - Συμμετέχει με 2 τραγούδια.

1973: ΔΙΑΔΡΟΜΗ του Γιώργου Χατζηνάσιου (συμμ. Δ. Γαλάνη, Μ. Μητσιάς και Στ. Κόκοτας) – Συμμετέχει με 2 τραγούδια.

1974: Ο ΣΤΑΘΜΟΣ του Μίμη Πλέσσα - Συμμετέχει με 3 τραγούδια.

1974: ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ του Χρ.Χάλαρη και του ΛοΓο - Συμμετέχει με 4 τραγούδια.

1974: ΧΡΥΣΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - Συμμετέχει με 4 τραγούδια.

1976: ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ των Μίμη Πλέσσα και Κώστα Βίρβου. Συμμετέχει με 6 τραγούδια.

1979: Η ΧΑΒΟΥΖΑ του Τάκη Παναγόπουλου - Συμμετέχει με 4 τραγούδια.

1980: ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ 1 - Συμμετέχει με 1τραγούδια.

1982: ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ του ΛοΓο - Συμμετέχει με 2 τραγούδια.

1983: 14 ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ - Συμμετέχει με 1 τραγούδι.

1986: ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ του ΛοΓο - Συμμετέχει με 2 τραγούδια.

1989: Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ των Χρύσανθου Μουζακίτη και Θεόφιλου Βερύκιου - Συμμετέχει με 2 τραγούδια (συμμετείχαν και οι Αρλέτα, Σάκης Μπουλάς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου).

Από το 1990 και μετά ο Ανδρεάδης αποχώρησε από την ενεργό δράση. Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια και … εμμένει. Τον Οκτώβριο του 2009 σε ένα μπαρ της πόλης των Αθηνών ονόματι Feriale και υπό την αιγίδα του κ. Γιώργου – Ίκαρου Μπαμπασάκη έγινε η πρώτη προσπάθεια να μεταπεισθεί, πλην δεν απέδωσε καρπούς. Η παρούσα ομάδα, εκτός του ότι εκφράζει τον γνήσιο θαυμασμό μας και την μεγάλη αγάπη μας για τον Θέμη Ανδρεάδη, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν μοχλό πίεσης για το μεγάλο come back !!! Ο αγώνας συνεχίζεται και θα δικαιωθεί !!!
Αγωνιστική Παρέμβαση Χαλκιδικής Αγωνιστική Παρέμβαση Χαλκιδικής Author

Views

Translate

Total Pageviews

Blog Archive

Blogroll

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Popular Posts

Blogger templates

Photobucket

Flickr

e>

About Me

Αγωνιστική Παρέμβαση Χαλκιδικής
View my complete profile

Follow us on FaceBook

Develiki Chalkidiki-Δεβελίκι Χαλκιδικής by Dionisos Restaurant & Semelis studios Contact: info@develiki.com Tel:0030 2377023804-Mob:6946795235

Blogger news

Contact Form

Name

Email *

Message *

Our Location

Find us on Facebook