Δεβελίκι.
Χαλκιδικής

Κλήσεις υπάρχουν πολλές, Χαλκιδική μόνο μία!


Αναδημοσίευση από:  SOSHALKIDIKI


Τις τελευταίες μέρες είναι εμφανής άλλη μία προσπάθεια ποινικοποίησης του κοινωνικού κινήματος της Χαλκιδικής ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού. Τα γνωστά πλέον «χαρτάκια», αυτή την φορά με την μορφή κλήσεων για λήψη DNA, έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους λειτουργώντας για άλλη μια φορά ως όπλο του συστήματος να τρομοκρατήσει ανθρώπους που εδώ και πολύ καιρό είναι μέτοχοι ενός δίκαιου αγώνα για την προάσπιση της ίδιας τους της ζωής.

Ο αγώνας κατά των εξορύξεων χρυσού έχει πάρει ήδη χαρακτηριστικά κοινωνικού κινήματος που εναντιώνεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια ξεπουλήματος της γης με αντάλλαγμα το κέρδος των εταιρειών και την υποδούλωση των ανθρώπων. Αυτό είναι που ενοχλεί την κυβέρνηση, η οποία πασχίζει να παρουσιάσει μια ολόκληρη κοινωνία σαν «τρομοκράτες» χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την καταστολή και αυτήν την ίδια τη δικαιοσύνη.

Η στρατηγική επιλογή είναι ξεκάθαρη. Πάταξη οποιουδήποτε αντιδρά. Οι τακτικές για να επιτευχθεί ο στόχος είναι και αυτές γνωστές. Άλλη μία τακτική κίνηση αποτελεί και αυτή η νέα προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα, με «χαρτάκια» για τις Σκουριές και τον Λάκκο Καρατζά.


                                  


Σε μία περίοδο που πολλοί θα επιθυμούσαν ησυχία για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς οι εξελίξεις έρχονται να δικαιώσουν όλους όσοι αντιλαμβάνονται ότι το κίνημα και η δυναμική του δεν σχετίζονται με οποιαδήποτε εκλογική μάχη. Το κίνημα χαράσσει τους στόχους του στο δρόμο, στις πορείες, στο βουνό, στα δικαστήρια, στην Ασφάλεια. Και με μαζικότητα και συλλογικές δράσεις τους πετυχαίνει.

Δεν υποχωρούμε στην πάγια πολιτική της τυχαίας επιλογής θυμάτων. Αν δεν έχει ήδη γίνει ξεκάθαρο το επαναλαμβάνουμε: ο αγώνας για τη ζωή δεν επιδέχεται συμβιβασμούς και υποχωρήσεις σε εκβιασμούς και απειλές. Όταν αγωνίζεσαι για τη ζωή και την ελευθερία σου δεν έχεις περιθώριο να συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο απ΄τη ζωή και την ελευθερία. Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Αγωνιστική Παρέμβαση Χαλκιδικής Αγωνιστική Παρέμβαση Χαλκιδικής Author

Views

Translate

Total Pageviews

Blogroll

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Popular Posts

Blogger templates

Photobucket

Flickr

e>

About Me

Αγωνιστική Παρέμβαση Χαλκιδικής
View my complete profile

Follow us on FaceBook

Develiki Chalkidiki-Δεβελίκι Χαλκιδικής by Dionisos Restaurant & Semelis studios Contact: info@develiki.com Tel:0030 2377023804-Mob:6946795235

Blogger news

Contact Form

Name

Email *

Message *

Our Location

Find us on Facebook