Δεβελίκι.
Χαλκιδικής

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Μίκρο...



Kάντε κλίκ στη φωτογραφία για να δείτε την συνέντευξη της Ρίας

Την προηγούμενη βδομάδα έπεσε στα χέρια μας το περιοδικό Βiscotto όπου και βρήκαμε συνέντευξη της αγαπημένης φίλης μας Ρίας Μαζίνη των Μίκρο.Ρία σ'ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα και στο Δεβελίκι.Να ευχηθούμε καλή επιτυχία για τη κυκλοφορία του νέου άλμπουμ σας και να "σκίσετε" γιατί σας αξίζει!!Δείτε περισσότερα για τους Μίκρο στο www.mikro.gr όπως και φυσικά μην χάσετε MIKRO on Radio Arvila, Tuesday,26 of May performing the new song "The sun in my face"!



Μίκρο

Οι Μίκρο δημιουργήθηκαν το 1998 στη Θεσσαλονίκη από τους Νίκο Μπιτζένη (φωνή, synths,programming)και Γιάννη Λευκαδίτη(guitars).Στην πορεία προστέθηκαν στο γκρουπ η Ρία Mαζίνη(φωνητικά) και ο Στέλιος Εμμανουηλίδης(synths).
Το όνομα Μίκρο αναφέρεται σε μονάδα μέτρησης και υιοθετήθηκε γιατί συμβολίζει την εξέλιξη της τεχνολογίας, κάτι που εκφράζει απόλυτα το group λόγω του ηλεκτρονικού του ήχου.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Το 1999 κυκλοφορούν στη Warner το πρώτο τους single με τίτλο «Σταγόνες» που περιέχει την επιτυχία «Λάθος Κωδικός».Μετά από λίγους μήνες κυκλοφορεί το πρώτο τους album με τίτλο «Το τέλος του κόσμου» που περιέχει τις επιτυχίες «Άσπρη Σοκολάτα» και «Το καλύτερό σου λάθος».Το 2001 κάνουν το soundtrack της ταινίας “email” μέσα από το οποίο ξεχωρίζουν τα «Νετρίνο», «Δωμάτιο» και «Περιστρεφόμενα Κεφάλια» και το 2003 κυκλοφορούν το τρίτο τους album με τίτλο «Μίκρο tronik* πλάσμα» το οποίο περιέχει τις επιτυχίες «Η Σειρά σου» και «Μικρο tronic πλάσμα». Το 2004 βρίσκει τους Μίκρο να ιδρύουν το δικό τους label με όνομα “UNDO Records” με τη βοήθεια του Γιώργου Γερανιού, ένα label το οποίο φτιάχτηκε για κυκλοφορίες όχι μόνο των Μίκρο αλλά και όλων των φιλικών project και γκρουπ! Στα τέλη του 2004 κυκλοφόρησε το 4ο album με τίτλο «180 μοίρες» ,και συγχρόνως η παλιά τους εταιρεία (WARNER) κυκλοφορεί ένα best of. Μέσα στο 2006 κυκλοφόρησε και το πρώτο solo project του Νίκου Μπιτζένη ως Nikonn με τίτλο “POLADROID”. Τον Ιούνιο του 2007 οι Μίκρο κυκλοφορούν το νέο τους album με τίτλο “RESTART”.Το album αυτό είναι το 5ο album των Μίκρο και είναι η πρώτη φορά που οι Μίκρο έχουν τραγούδια και με αγγλικό στίχο( τα μισά τραγούδια του album είναι στα ελληνικά και τα άλλα μισά στα αγγλικά)ανοίγοντας και δισκογραφικά πλέον το δρόμο προς το εξωτερικό. Το album έχει 14 track και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική ηλεκτρονική μουσική σκηνή ισορροπώντας σε nu electro, pop, lounge , big beat, break beat και dance φόρμες με πολλά φωνητικά και κιθαριστικές αναφορές.

infos
Οι Μίκρο έχουν δώσει ξεχωριστά live όπως το support στους Hooverphonic και αργότερα στον Morrissey, όπου στην κυριολεξία έκλεψαν την παράσταση με την ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής. Ακολούθησαν διάφορες εμφανίσεις στην Ελλάδα, καθώς και συμμετοχή σε φεστιβάλ. Ξεχώρισε το One day Festival στην Αθήνα, όπου οι Μίκρο έπαιξαν live με τους Ladytron, τους Client και τον Andy Fletcher των Depeche Mode.
Το Μάρτιο του 2002 βγήκαν εκτός ελληνικών συνόρων, για να δώσουν μια εκπληκτική συναυλία στο Λονδίνο, στο club Cargo, όπου γίνονται τα party του περιοδικού "MIXMAG" (είναι και το στέκι των projects της Ninja Tune). Σ' έναν τέτοιο χώρο οι Μίκρο απέδειξαν ότι ο ήχος τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ' αυτόν του εξωτερικού και απόδειξη ήταν ο ενθουσιασμός του κόσμου, που δεν ήταν στην πλειοψηφία του Έλληνες!
Στη συνέχεια, εμφανίζονται τον Απρίλιο του 2004 ξανά στη Μ.Βρετανία (London: Notting Hill Arts Club, Coventry: Colosseum, Leicester: Sumo). Τα live είχαν μεγάλη επιτυχία. Στο Λονδίνο ανάμεσα στους θεατές ήταν και μέλη των Archive που δε σταμάτησαν να χορεύουν στους ρυθμούς των Μίκρο!
Οι παραγωγοί ραδιοφώνου, από την άλλη χαίρονται να παίζουν τα κομμάτια τους στις εκπομπές τους: Ο Nick Harcourt, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τους Smashing Pumpkins, από τον KCRW, έναν ανεξάρτητο σταθμό στο Los Angeles που προωθεί καινούργιες μουσικές, άκουσε τυχαία το single της "Άσπρης Σοκολάτας". Από τη στιγμή που ανακάλυψε τους Μίκρο άρχισε να παίζει πολύ συχνά στις εκπομπές του κομμάτια από τα album τους.
Ακολουθεί άλλη μια "κρούση" από την Αμερική, αυτή τη φορά από το Μεξικό. Παραγωγοί μιας πρωτότυπης τηλεοπτικής εκπομπής (ένα documentary που ακολουθεί τους δημιουργούς-πρωταγωνιστές στις διάφορες ηπείρους) ήρθαν στην Αθήνα το καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων για να τραβήξουν αποκλειστικά πλάνα με live και συνέντευξη των Μίκρο...
Το γκρούπ ετοιμάζεται για μια τουρνέ σε πολλές πόλεις της Ελλάδος αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Τα live των Μίκρο εκτός από δυνατές συγκινήσεις και αστείρευτη ενέργεια και κινητικότητα περιλαμβάνουν video projections. Αυτές οι προβολές είναι ειδικά κατασκευασμένες από τους ίδιους και συγχρονισμένες με τα κομμάτια τους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η μουσική τους να γίνεται ένα μαγευτικό ταξίδι στους ήχους και τις εικόνες.Tις καλύτερες μας ευχές παιδιά για ακόμα πιο καταπληκτικά κομμάτια.Dionisos team is by your side ;)

Οι Μίκρο είναι:
Νίκος( Nikonn): programming, synths, vocals,
Ρία (Ri@r): synths, vocals,
Γιάννης (John-John): all guitars,
Στέλιος (Chillout Destroyer): synths, loops, noises
Αγωνιστική Παρέμβαση Χαλκιδικής Αγωνιστική Παρέμβαση Χαλκιδικής Author

Views

Translate

Total Pageviews

Blogroll

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Popular Posts

Blogger templates

Photobucket

Flickr

e>

About Me

Αγωνιστική Παρέμβαση Χαλκιδικής
View my complete profile

Follow us on FaceBook

Develiki Chalkidiki-Δεβελίκι Χαλκιδικής by Dionisos Restaurant & Semelis studios Contact: info@develiki.com Tel:0030 2377023804-Mob:6946795235

Blogger news

Contact Form

Name

Email *

Message *

Our Location

Find us on Facebook